Kennismaken met een concrete meditatievorm.

 

In de volgende reeks meditatiebrieven (*1) bespreekt Heinz Grill (*2) het gehele meditatieproces. Hij begint met het grote belang van het bewust kiezen van een meditatieobject. Verder beschrijft hij hoe meditatie begint met opmerkzaam waarnemen, beschrijven en voorstellen van het object. We ontwikkelen objectieve indrukken of gewaarwordingen  en onderzoeken het metafysische geheim achter het object. 

Dit doet hij op een uiterst beschrijvende en beeldende manier ( *3) zodat wij stap voor stap het proces ontdekken en leren toepassen. 

Meditatie (*4) vormt samen met  een aantal bewustzijnsoefeningen  een onmisbaar instrument op de ontwikkelingsweg.

Wij wensen jullie veel succes, geduld, uithoudingsvermogen en innerlijk zielsvuur om steeds verdere stappen te zetten op deze weg naar bewustzijnsontwikkeling en ik-kracht ten behoeve van een nieuwe cultuur.

 

Is er iets niet duidelijk voor je of heb je een vraag over de meditatie? Mail ons gerust op info@ikkrachtontwikkelen.be  We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk. Indien relevant voor de andere lezers, dan plaatsen we de vraag en het antwoord anoniem op de desbetreffende meditatiepagina.

 

(*1) Op de website van H. Grill: www.heinz-grill.de kan men inschrijven voor de wekelijkse Nederlandstalige meditatiebrief. Daar deze site Duitstalig is vertalen we  deze brieven (Vertaling: Christine Medaer  Nalezen:  Nancy Lein, Rudy Van Coillie ). 

Wie de oorspronkelijke Duitstalige versie wil lezen, de meditatiebrieven zijn genummerd. Dit nummer staat onderaan de hier bij ons gepubliceerde Nederlandse versie. Op de Duitse site www.heinz-grill.de kan je je hier inschrijven voor de Duitstalige meditatiebrieven.  

(*2) Heinz Grill; Geboren in Duitsland. Geestelijk leraar, natuurgeneeskundige, bergbeklimmer, yogaleraar en auteur van meer dan 100 werken. Hij is de grondlegger van een nieuwe yogacultuur. Hierbij vertrekt men van universele, zielsgeestelijke  waarden. Deze worden omgezet tot in het dagelijkse leven via een ontwikkeling van bewustzijn en ik-kracht. Dit aan de hand van yoga, zelfstandige studie, bewustzijnsoefeningen , mediatie . Zie literatuur

(*3) link naar "het lezen van inspiratieve teksten" 

(*4) zie Blog : bewustzijnsoefeningen inleiding 2, scrollen naar (*1) 

         zie Blog : voorbereiding op concentratie en meditatie 5

 

link naar Meditatie oefening te Herzele door Heinz Grill

 

Naar meditatie deel 1