7. Verbinding

In het diepste van zijn wezen verlangt iedere mens naar verbinding met de medemens, de natuur, ja zelfs met de zielenwereld en de geestelijke wereld. Dit is eigenlijk een heel natuurlijk verlangen. Het is namelijk een eigenschap van ons bewustzijn ( of ziel ) dat het zich wil uitbreiden naar buiten toe. Wanneer we de andere echt waarnemen dan beweegt het bewustzijn zich naar de andere toe, wordt het wijder en ontstaat een begin van verbinding.

Lees meer »

6. f - Doelen

In het vierde deel beschreven we  de concrete, universele gedachte als basis voor  het ideaal of doel. Verder werd ook de omgang met inspirerende gedachten  omschreven 

Lees meer »

6. e - Doelen

In het vorige deel zagen we waarom we vanuit het ideaal vertrekken en hoe de voorstelling van het ideaal of doel werkt.

Lees meer »

6. b - Doelen

In het eerste deel zagen we waarom doelen belangrijk zijn. We worden vrijer van determinerende invloeden, kunnen ons leven meer sturen en zijn meer in staat ons diepste potentieel aan te spreken en te ontwikkelen.

Lees meer »

6. a - Het belang van doelen bij onze ontwikkelingswens

Wanneer iemand ons vraagt " Wat is jouw doel in het leven?" moeten we meestal eerst eens goed nadenken. Als we jong zijn hebben we bijna vanzelf doelen in overvloed; een diploma behalen, een interessante job vinden, een partner vinden,  zoveel mogelijk van het leven genieten,  een gezin stichten of op avontuur gaan en de wijde wereld in trekken . Wanneer dit alles min of meer gelukt is  wordt het wat moeilijker. 

Lees meer »

1. Opbouwende gesprekken

Hoe kunnen kwaliteiten zoals vrijheid, vrede, moraliteit, esthetiek zich ontwikkelen aan de hand van  communicatie en zich ook uitdrukken in de communicatie?

Lees meer »

Welkom op de blog

Hier publiceren we regelmatig  praktische voorbeelden rond de nieuw te ontwikkelen cultuur (*zie website).  De artikelen beschrijven hoe we zelf in het dagdagelijkse leven aan de slag kunnen met deze ideeën, gedachten en/ of doelen.

Lees meer »